כרטיס כניסה חכם

אבטחת מידע הופכת לדאגה גוברת עבור עסקים רבים בכל התחומים, התעשיות והענפים. תג הזיהוי מאפשר לחברות להגן על הנתונים הרגישים שהן מחזיקות, לא פחות מכך. הוא עוזר לעובדים להתעדכן בתקנות הנתונים והאבטחה המשתנות, ולזהות בקלות את המשתמשים בתגים בערוצים שונים.

אבטחת המידע היא דאגה גדולה עבור חברות ועסקים, מכיוון שפריצה בה עלולה להוביל לאובדן נתונים קריטיים. זה עלול לגרום לחברה לאבד את היתרון התחרותי שלה בשוק. אחת הדרכים למנוע זאת היא באמצעות תגי זיהוי וכרטיסים חכמים, או תוויות שתוכננו במיוחד עבור סוגים שונים של מידע, מקומות עבודה, סוגי עבודות וכדומה. 

סוגים שונים של תגי זיהוי בחברות וארגונים 

ישנם תגי זיהוי שונים המשמשים כיום בתעשייה העסקית, אך לכל אחד מהם יש הבדלים משמעותיים. כמה דוגמאות כוללות ברקודים, שבבי RFID וקודי QR. לכל אחד מגבלות משלו ההופכות אותו למתאים למטרות או תנאים ספציפיים.

התג החכם הוא מזהה ייחודי שניתן להשתמש בו לזיהוי אובייקט, ללא כל מידע פיזי אחר לגביו. הם משמשים בעיקר בטכנולוגיה לזיהוי עובדים ואנשים, כאשר כיום כבר ניתן למצוא תגי זיהוי כמעט בכל סוגי התעשיות ותחומי העיסוק.  

על איזו טכנולוגיה מבוססים תגי זיהוי? 

בדרך כלל אך לא תמיד, תג הזיהוי הוא טכנולוגיה המשתמשת בטביעת אצבע של אדם כדי לזהות אותו כאשר הוא ניגש לחשבון או אתר אינטרנט מקוונים. כמו כן, ייתכן שהכרטיס החכם ישמש גם עבור התרת גישה לאזורים מוגבלי גישה במקומות העבודה. 

טכנולוגיה זו גוברת בפופולריות, מכיוון שככל שהטכנולוגיה מתקדמת ככה למעשה החומרים שמוחזקים בחברות וארגונים נעשים יותר רגישים. וככל שהטכנולוגיה מתקדמת, תגי זיהוי מיוצרים שצרה מוצפנת יותר ומתקדמת. 

לזהות איומי אבטחה בעסק – תג זיהוי 

בעבר, לחברות היה קשה לזהות איומי אבטחה. עם זאת, עכשיו זה קל יותר כי יש להם גישה לרשימה של כל העסקאות של הלקוחות שלהם, גישות למאגרי מידע שונים, אפשרויות סייבר שונות ועוד. ככל שהטכנולוגיה מתקדמת ויותר מידע מאוחסן באינטרנט, עסקים נמצאים בסיכון גבוה יותר לפריצת מידע. 

זה הופך להיות חשוב לבעלי עסקים, להבין כיצד ניתן לזהות נתונים כדי שיוכלו לשפר את נהלי האבטחה שלהם בהתאם. ולמעשה, תג זיהוי בבית העסק מאפשר לכם לבצע ניטור של מידע מסוגים שונים. בואו נדבר על 2 הסוגים העיקריים של התגים החכמים. 

תג זהות ותג אבטחה לעסק 

ישנם שני סוגים של תגי זיהוי: תג הזהות ותג האבטחה. תג הזהות מזהה אדם לפי שם וכתובת או פרטי חשבון מדיה חברתית. זאת, בעוד שתג האבטחה משמש כשכבת הגנה נוספת אשר מייצרת קוד מוצפן חדש בכל פעם שמזהה נסרק על ידי מכשיר בטכנולוגיה ביומטרית. מדובר על טכנולוגיה כמו זיהוי פנים או יד, טביעות אצבע, קורא כרטיסים ועוד.

בסופו של דבר, מטרת תג הזיהוי היא ליצור קשר בין נתונים לאדם. טכנולוגיית ההצפנה קיימת כבר שנים רבות, אבל לאחרונה תגי הזיהוי החלו לקבל תכונות של כרטיסים חכמים. למשל, כרטיס חכם לזיהוי פנים, טביעת אצבע, התרת גישה לאזורים מוגבלים ועוד – הכול בכרטיס זיהוי אחד. 

תגי זיהוי מבוססים על תוכנה בד”כ 

אם תגי זיהוי הם מנגנוני אבטחה שיכולים לשמש עסקים כדי להגן על הנתונים שלהם, אז חשוב גם להבין כיצד הם עובדים. למעשה, הם משמשים לעתים קרובות בעזרת תוכנה, אך ניתן ליישם אותם גם באמצעות תגי זיהוי פיזיים. אם אתם מעוניינים להשתמש בתג הזיהוי, כדאי לדעת שהוא מכיל מידע על המשתמש שעונד אותו. הוא כולל מספר מוצפן ופרטי איש קשר כמו שם, מספר טלפון, כתובת דואר אלקטרוני ומידע אישי או אחר הקשור לחברה. 

תג הזיהוי מוצמד לבגדי המשתמש או לחפץ שהאדם נושא עליו בכל עת. אם אתם מעוניינים להתאים תג זיהוי בהתאמה אישית לסוג העסק שלכם, גם זה אפשרי בימינו. לא לכל תגי הזיהוי יש את אותן התכונות, ככה שתמיד יהיה ניתן ליצור קשר עם החברה המייצרת אותם ולבקש ייצור של תג זיהוי לפי הצרכים שלכם. 

מה קורה אם תג זיהוי הולך לאיבוד? 

תג זיהוי, בדרך כלל עונדים על שרוך סביב הצוואר. קחו בחשבון שאם תג הזיהוי הולך לאיבוד בידי העובד, אז יחד עם התג הולך לאיבוד המידע הקיים עליו. בדרך כלל אין סיבה לדאוג, מאחר שתגי זיהוי גם ניתנים להקפאה, לאיפוס, למחיקה או ביטול וחסימה. זה רלוונטי במיוחד לגבי חברות גדולות וארגונים שמחזיקים במידע רגיש במיוחד. 

אם אתם מעוניינים להפיק תג זיהוי בחברה שלכם או בבית העסק, אנחנו ממליצים לעשות זאת אצל החברה הנכונה. מאחר שיש לכם כנראה מידע רגיש המצריך טיפול נכון, אל תסתמכו על כל חברה שמבטיחה לכם הרים וגבעות. תבקשו המלצות, תבקשו להתרשם מדוגמאות של תגי זיהוי, לדבר עם לקוחות עבר של החברה ועוד. אם אתם מרגישים שבחרתם נכון, מעולה. אם לא, חפשו חברת ייצור אחרת עבור התגים.