מעוניינים בהזמנה של כרטיסים חכמים? אם אתם מעל גיל עשרים אתם בטוח זוכים את הצרור הגדול והמגושם שקיבלת בבית המלון בו התארחתם, מחזיק מפתחות חסר פרופורציה מעיק בכיס ולא קל לנשיאה. “עידן האבן” נגמר בצעדי ענק:  התקדמנו ובעשורים האחרונים לכל אורחי בית המלון מנפיקים מפתחות בצורת כרטיסים חכמים. אצל תג נאור תוכלו להדפיס אותם לכל צורך שתצטרכו – המשיכו לקרוא והזמינו לכם כרטיס חכם לכל החברה או ארגון.

כרטיס-חכם-בעיצוב-עתידני-אפור-כהה

השימושים העיקריים של כרטיסים חכמים בתעשייה של היום

  • ארנק אלקטרוני – על גבי הכרטיס עצמו ניתן לקודד סכום נקוב מבעוד מועד והוא מדמה תשלום במזומן.
  • זיהוי – מי לא מכיר את כרטיסי הסים, אותם מכניסים אל הטלפון הסלולארי האישי? מערכות הטלפונים (GSM), משתמשים בכרטיס SIM זה, כך ניתן לזהות את קו הטלפון ולקבץ את נתוני המשתמש ואף לעבור בין מכשיר אחד לשני ללא כל קושי, אלא על ידי מעבר הכרטיס מהסלולארי הישן לחדש.
  • אגירת מידע – כרטיסים חכמים מאפשרים את איסוף המידע ממכשירים כגון מצלמות.
  • כרטיס אלחוטי – כרטיסים אלו הם כרטיסים חכמים, אשר משמשים עובדי חברה, לרישומים, פתיחת דלתות, זיהויי וכיוצא בזאת.
  • צה”ל ומשטרת ישראל משתמשים בכרטיסים חכמים, על מנת שהחיילים והשוטרים יוכלו להיכנס אל מערכות המחשוב השונות.

אז למה להשתמש בכרטיסים חכמים בעסק / ארגון שלכם?

התשובה טמונה בגוף השאלה, טכנולוגיה והרצון לחסוך בכסף כל מה שצריך זה קורא כרטיסים מגנטיים, כאשר תהליך הקריאה נוצר ברגע שמעבירים את “הפלסטיק החכם” בצורה ידנית בתעלה/ בחריץ ובכך מבלי שאנו מודעים נחסכות כמויות עצמות של כסף סיבה נוספת, כיוון שאנו חושבים ירוק. תחשבו לרגע כמה עצים הצלנו כשאנו מחזקים כרטיס מגנטי ולא משתמשים בנייר, סיבה אחרונה ולא פחות חשובה כרטיסי הפלסטיק החכמים בניגוד לשוברים או כל דפי נייר אחרים אנו לא נוטים לזרוק מה שמעודד את הארנק שלנו להיות מצויד היטב בכרטיסי חבר וכרטיסי עובד למיניהם.

למה להשתמש בכרטיסים חכמים

כרטיס חכם – החוכמה של הכרטיס

כרטיסים חכמים בין אם הם מגנטיים או לא יכולים לתעד את פעילות מחזיקו. אם מדובר בתג לזיהוי עובד, אנו עוקבים אחר כניסתו ויציאתו מאזור העבודה, כמה שעות הוא עבד. כרטיסים חכמים (בעלי פס מגנטי) המוכרים לנו מאוד כמו האשראי אך משמשים ככרטיס חבר מועדון לקוחות או אפילו כניסה לחדר הכושר. המשותף לכולם זו יכולת המעקב, הם יכולים לתעד את הפעילות הצרכנית שלנו, כמה קנינו מתחילת החודש מתי קנינו ומה קנינו. כמה מידע נאגר אצל הרשת הצרכנית אודותינו מה שנותר לרשת הצרכנית זה לנתח את המידע ולהתאים את ההטבות וההנחות לצרכים שלנו. כמה חוכמה.

מי יכול להנפיק כרטיסים חכמים?

כרטיסי חיים חכמים ניתן לנפק על ידי מספר גורמים שונים, תלוי במדינה ובמערכת הפיננסית המקומית. הנה כמה דוגמאות:
  • בנקים ומוסדות פיננסיים: ברוב המקרים, כרטיסי החיים החכמים נפקים על ידי בנקים או מוסדות פיננסיים. בנקים רבים מציעים כרטיסי אשראי או כרטיסי תשלומים חכמים ללקוחותיהם.
  • חברות אשראי: חברות המתמחות בשירותים אשראיים יכולות גם הן לנפק כרטיסי חיים חכמים ללקוחותיהן. אלו יכולות להיות חברות אשראי גלובליות או מקומיות.
  • ספקים תוך-שימוש: במקרים מסוימים, חברות ספציפיות כמו חברות תחבורה ציבורית או רשתות קמעונאיות יכולות לנפק כרטיסי חיים חכמים לשימוש בתחבורה או בחנויות פנימיות.

יתרונות כרטיסים חכמים

  • אבטחה מתקדמת: כרטיסי החיים החכמים מגיעים עם טכנולוגיות אבטחה מתקדמות כמו זיהוי תמונה, קידוד מתקדם, והגנה על נתונים אישיים. זה מקנה לך הגנה נוספת מפני גניבת נתונים והונאות.
  • תכונות נוספות: כרטיסי החיים החכמים יכולים לכלול תכונות נוספות כמו תכונות תשלום אלחוטי (NFC), אימות תעודת הזהות, אימות תשלום באפליקציות ועוד. זה יכול לספק נוחות ופונקציות נוספות למשתמש.
  • ניהול חשבונות נוסף: כרטיסים חכמים עשויים להיות מחוברים ליישומונים ולממשקים מקוונים המאפשרים ניהול חשבונות נוסף. דרך זו, אתה יכול לצפות בהצהרות, לעקוב אחרי תנועות כספיות ולבצע פעולות בנקאיות נוספות בקלות.
  • שימוש נוח: כרטיסים חכמים נושאים מעט משטח פיזי וניתן לשימושם בצורה פשוטה ונוחה במכשירי התשלום התואמים, בחנויות ובמקומות שונים. אין צורך בהכנסה של קודים ידניים או חתימות בנייר.

סוגים של כרטיסים חכמים

כרטיסים חכמים הם כרטיסי פלסטיק בדומה לאשראי רק שבמקום פס מגנטי “צ’יפ” קטן מוצמד על גבם. הכרטיסים החכמים הינם רב פעמים הניתנים לקריאה, לכתיבה, ולהטענה באמצעות קורא חכם והם משמשים למגוון אפשריות נרחב. גם פה ניתן למצוא שני סוגים עיקריים של כרטיסים:
  • הכרטיס אשר עליו צרוב מספר סידורי לדוגמא כרטיס עובד, נסיעה (רב- קו) ,כרטיסי סטודנט ואם כבר נרשמת ללימודים גבוהים אתה יודע שצילום מסמכים נעשה בדיוק באותה השיטה.
  • כרטיס  משמש לאותה המטרה בדיוק אך הוא לא נושא מספר סידורי.

המשותף לשני הסוגים הוא צ’יפ קטן עם יכולות גדולות.

עובד ארגון עם חילפה חומה שמחזיק כרטיס חכם שהודפס על ידי חברת תג נאור

כרטיס פלסטיק מלא חוכמה

כרטיסי לקוחות עשויים פלסטיק מספקים לך המוכר/ בעל הרשת/ בעל החנות דרך זולה ויעילה לעקוב אחר לקוחותיך. הערך המוסף נתת ללקוח תחושה של אכפתיות ושייכות. אתה נתת לו להרגיש אח”מ להרגיש מיוחד והוא כמובן” יגמול “לך על זה.

כרטיסים חכמים ליצירת מועדון לקוחות

יצרת מועדון לקוחות, אתה לא הראשון ולא האחרון באנגלית- welcome to the club . תמיד תזכור ברוב המקרים הלקוח מקשר בין איכות וסגנון הכרטיס לרמת השירותים והמוצרים שאתה מציע. בעוד בעלי בתי מלון מנפקים על גבי פלסטיק עם ציפ’ את שם המלון לרשת קמעונית זה לא מספיק, תהיה מיוחד, תהיה אוונגרד בכרטיסי החבר המונפקים, אתה לא רוצה להיבלע בארנק הלקוח בין כל המתחרים. 

כרטיס חכם - הבחירה הירוקה

לא רק הבנקים הבינו את היתרונות הרבים בכרטיסים המגנטיים, בטכנולוגיה של ימינו הכרטיס נכנס לכל תחומי החיים, לא בכדי אמרנו קודם שהארנק הישראלי מצויד היטב במספר לא מובטל של כרטיסים. כיום אנו יכולים למצוא שימושים רבים ומגוונים לכרטיסים כמו בטיסות, חברי מועדון, עובדים, סטודנטים, gift card, יתרה מזו המפתחות לחדרי המלון הפכו כבר מזמן לכרטיס החכם.
עובדת ארגון בנק שמחזיקה בכרטיס חכם

אל תשבור את הראש! פנה למומחים בכרטיסים חכמים: תג נאור

יש כרטיסים חכמים על מחזיקי מפתחות, כרטיסים שקופים, יש עשרות של סוגים . תפנה לחברה מתמחה שיודעת בדיוק איזה מה ואיך להדפיס במיוחד בשבילך, דרך פניה למומחים תוכל לקבל כרטיסי חבר מעוצבים שאף אחד לא יוכל להתעלם מהם. חברה טובה תספק לך חומרים איכותיים כרטיס שלא ישברו בקלות. המדפסות הישנות כבר לא מתאימות לעידן החדש תפנה לחברה שעובדת עם מדפסות חדישות המדפיסה באיכות גבוהה. כרטיס חבר השגריר שלך, כל מה אתה רוצה שהלקוח ידע עליך.

שאלות ותשובות על כרטיסים חכמים

כרטיס חכם יכול להנפיק כל מי שיש לו צורך ברכיב זיכרון לאיחסון מידע כל שהוא או הזדהות בסביבה מוצפנת. וזו יכולה להיות תעודה מוצפנת לצורך הזדהות מול מחשבים, שמירת מידע על גבי כרטיס ,פתיחת דלתות ובקרות כניסה ועוד.

קיימות שתי טכנולוגיות נפוצות: שבב מגע Contact,זהו השבב המוזהב המוכר מכרטיסי האשראי, השבב שהוא שבב ללא מגע RFID או כפי שמוכר היום כ-NFC.

הכרטיסים החכמים הם כרטיסים פסיבים ללא סוללה ולכן רק הצמדה של הכרטיס לקורא יעודי תבצע פעולה ולכן לא ניתן לעקוב מרחוק אחרי כרטיסים חכמים.
החסימה של הכרטיס החכם מתבצעת דרך המערכת שקוראת את הכרטיס, כמו כן ניתן לחסום את הכרטיס בקוד שמשבית אותו.