הצורך במערכות מתקדמות לבקרת כניסה הופך משמעותי יותר ויותר בשנים האחרונות. הסטנדרטים הגבוהים שמציבים גופים שונים במגזר הפרטי והציבורי בכל הנוגע למערכות בקרה ואיסוף נתונים, כמו גם הצורך הגובר בטכנולוגיות מתקדמות לשמירה על אבטחת מידע וסודיות הם אלו שהולידו את הדור הבא של מערכות בקרת הכניסה.
לצד התפתחויות טכנולוגיות משמעותיות שהולידו את תגי הקירבה, הכרטיסים החכמים, קוראי הברקודים ומערכות אחרות מבוססים קודנים שמוכרות היטב לכולנו כמו קוראי כרטיסים, ניתן לומר כי טכנולוגיית RFID היא ללא הספק הסנונית שמבשרת על בוא המהפיכה בתחום כולו.
כרטיסי קרבה (או תגי קרבה) מסוג RFID מבוססים על טכנולוגית RFID, המאפשרת זיהוי אוטומאטי וחדשני באמצעות תיוג אלקטרוני. הטכנולוגיה המדוברת, עליה עוד נרחיב בהמשך, מבוססת על גלי רדיו והיא ללא ספק הפיתרון המתקדם והיעיל ביותר כיום בתחום בקרת הכניסה והכרטיסים החכמים.
מהם הצרכים של השוק כיום?
נסו לרגע לחשוב עד כמה חשובים וקריטיים מערכות בקרת הכניסה והתגים האלקטרוניים בחיי היומיום שלנו? ניקח בתור דוגמא את תחום טכנולוגיית המידע. חברות הייטק, כמו גם משרדים ומגזרים אחרים בתחום הפרטי והציבורי, מוצפים מידי יום במידע רב שצריך לזרום באופן שוטף אל מערכות הנתונים שלהן. כחלק מתפעול העסק, על המנהלים לבצע מעקב אחר הפעילות שוטפת של העובד. תגי קרבה המבוססים על טכנולוגית RFID יכולים לשמש פלטפרומה נהדרת לזרימת מידע שוטפת, מהירה ואמינה לדיווח שעות עבודה של עובדים, זמני כניסה ויציאה, וניהול שוטף ומתקדם של שעות העבודה.
צורך בסיסי נוסף של השוק כיום מתייחס לסדנטרטים הגבוהים של אבטחת המידע. באמצעות הטכנולוגיות המתקדמות של כרטיסי הקרבה ניתן ליישם מערכות אוטומאטיות לזיהוי בררני. כך למשל זיהוי באמצעות טביעת אצבע או גלי רדיו (מבוסס על טכנולוגית RFID) מנפקים אינדיקציה מעולה לזהות העובד והאם הוא רשאי או לא רשאי להיכנס לתחומים מסויימים בבית העסק או המפעל שמוגדרים כרגישים יותר.
החלק האחרון והחשוב לא פחות מתייחס לחווית השימוש והנוחות של העובדים (או כל משתמש אחר). המעבר למערכות מתקדמות לקריאת כרטיסים, ולטכנולוגיות חדשניות כמו RFID מרמזות לנו על סופו של עידן.
לראייה, המגמה השולטת כיום של יותר ויותר בתי עסק היא לזנוח את השימוש בעזרים פיזיים כמו מפתחות ומנעולים, או אביזרים טכנולוגיים ישנים כמו מערכות קודנים איטיות ומסורבלות או כרטיסי קרבה מאסיביים. במקומם, מעדיפות חברות רבות במשק (הן מהמגזר הציבורי והן מהמגזר הפרטי) להתקדם לכרטיסי קרבה פרקטיים, קומקפטיים ונוחים לשימוש.
דוגמא קלאסית היא כמובן טכנולוגית RFID – כאמור, היא מוטמעת על גבי כרטיסי קרבה או תגי קרבה מתקדמים שמציעים מצד אחד נוחות מקסימלית וגם שליטה מלאה ומתקדמת על בקרת הכניסה.
כרטיסי קרבה מסוג RFID
כרטיסי המבוססים על טכנולוגית RFID משתייכים לכרטיסים החכמים שניתנים לקריאה מרחוק. הז’אנר השני של הכרטיסים החכמים, אלו שניתנים לקריאה רק על ידי מגע, פחות פופולאריים לשימוש כיום בשוק.
אחד היתרונות המרכזיים של תגי קרבה מסוג RFID הוא ביכולת שלהם לשלוט במנעד רחב של תדרי רדיו.
מהי משמעות הדבר? טכנולוגית התיוג האלקטרוני המדוברת מאפשרת למשתמש בתגי קרבה מסוג RFID לבצע זיהוי ומעקב אוטומאטי ממרחקים משתנים. במקרים מסוימים, הקריאה והזיהוי יכולים להתבצע ממרחק של כ-10 מטרים.
מלבד זאת, טכנולוגית RFID אפשרה גם קפיצת דרך משמעותית בכל הנוגע לאבטחה. בשונה מטכנולוגיות המבוססות על פס מגנטי, RFID מבוססת על צ’יפ אלקטרוני בעל יכולת קריאת תדרים, והיא נחשבת לטכנולוגיה “מוצפנת” ובטוחה הרבה יותר. המשמעות היא שניתן לקבל נתונים אמינים ומדויקים הרבה יותר בעזרתה, ולא ניתן להעביר את כרטיסי הקרבה מעובד אחד לשני.
בשנים האחרונות מיושמת הטכנולוגיה על גבי התקנים מזעריים וזולים יחסית לייצור. זוהי גם הסיבה המרכזית בגללה טכנולוגית RFID שהתפתחה כבר בשנות ה-60, וכה לפופולאריות בתחום בקרת הכניסה דווקא כעת.
למרות שאת כרטיסי הקרבה מסוג RFID ניתן למצוא במגוון מוסדות עבודה, הם פופולאריים לא פחות גם בתור כרטיסים חכמים לסטודנטים, כרטיסים בנקאיים, בתי מלון, ועוד שלל גופים וארגונים שנדרשים לאחסון כמויות מידע גדולות על גבי השבב המתקדם.
מנכ”ל חברת תג נאור , בעל 22 שנות ניסיון בתחום ייצור הכרטיסים,
מתמחה בעולם ה RFID, אינטגרציה של מערכות דפוס מתקדמות
רום גרשון|מנכ”ל| טלפון: 03-9341478 | פקס: 03-9300065 | www.tag-naor.com