בשנים האחרונות השימוש באמצעים טכנולוגיים מתקדמים לצרכי בקרת כניסה, דיווח וניהול מערכות נוכחות הפך להיות צורך ממשי עבור בתי עסק וגופים ציבוריים רבים.

למעשה, ללא שליטה מלאה במערכות הדיווח והניהול בתי עסק רבים לא יוכלו להתנהל בצורה אופטימלית. בהיעדר הפעלתם של אמצעי בקרה מתקדמים, כולל שימוש במערכות מתקדמות לקריאת כרטיסים (קוראי הכרטיסים), ואמצעי זיהוי חדשניים שיכולים להכיל כמויות מידע גדולות, השליטה והניהול של בית העסק לא יוכלו להתבצע בצורה אופטימלית.

קורא כרטיסים חכם

מהם קוראי כרטיסים ולמה הם משמשים? 

קורא כרטיסים הוא האמצעי הטכנולוגי שאחראי על קבלת הפלט ממגוון רחב של אמצעי זיהוי (או אמצעים מתקדמים אחרים לעיבוד נתונים), עיבודו ונשיאתו בתוך מאגרי מידע. על מנת לפשט את הנושא, חשבו לרגע על אמצעי הזיכרון הניידים שכולנו משתמשים בהם (USB flash או דיסק און קי). אלו אמצעים טכנולוגיים ניידים שיכולים לשאת מידע רב. אותו מידע יכול להיקלט באמצעות חיבור ה-USB של ההתקן למחשב.

באותה האנלוגיה, הכרטיסים החכמים או תגי הקרבה בהם משתמשים העובדים כמעט בכל בית עסק, הם האמצעי הנייד שנושא את כל המידע הרלוונטי (דיווח שעות עבודה, זמני יציאה וכניסה, בקרת כניסה לאזורים מסוימים במפעל, מידע הנוגע לזיהוי העובד ועוד אחרים), וקורא הכרטיסים הוא האמצעי הנייח שאחראי לקלוט את המידע, לשאת אותו ולהעביר אותו הלאה לניתוח ועיבוד נוסף במידת הצורך.

מערכות לבקרת כניסה

בחיי היומיום אנו נתקלים בקורא כרטיסים בעיקר בתור אמצעי הזיהוי המשלים שעובד בשיתוף פעולה עם כרטיסים חכמים מסוגים שונים – כרטיסי קרבה מבוססי טכנולוגית RFID, כרטיסי מגע, צמידי זיהוי אלקטרוניים וכן הלאה. אלו למעשה נקראים מערכות בקרת כניסה: מערכות מבוססות קודנים, קוראי כרטיסים מגנטיים, מערכות בקרת כניסה RFID, מערכות לחצנים, בקרת כניסה ממוחשבת, בקרה ביומטרית וכן הלאה.

באותה הנשימה, גם את קוראי הברקודים ניתן להכניס תחת הקטגוריה של קורא הכרטיסים. בין היתר ניתן למצוא מגוון קוראי ברקוד לייזר, ברקוד CCD, ברקוד Imager ואחרים שתפקידם לקרוא נתונים מתוך שלל מוצרים.

קורא כרטיסים חכמים

 

כיצד עובדת טכנולוגיית קריאת המידע

כיצד מועבר המידע בין תג קרבה לבין קורא הכרטיסים? מהי הטכנולוגיה עליה מבוססים מכשירים אלו? ומהי המילה האחרונה בתחום בקרת הכניסה ותגי הקרבה?

בעבר, נהוג היה להשתמש בכרטיסים מנוקבים (הדור הישן של הכרטיסים החכמים) או בדיסקטים. אלו נשאו על גביהם מידע כלשהוא, ובעת הצורך ניתן היה לפרוק את המידע לתוך מכונות עיבוד מידע, או במילים פשוטות יותר – מחשבים.

כיום, הטכנולוגיה התקדמה בצורה משמעותית, והן קוראי הכרטיסים והן תגי קרבה והכרטיסים החכמים יכולים לשאת מידע בכמויות גדולות הרבה יותר, וכן לעבוד בצורה אופטימלית ויעילה הרבה יותר. משמעות הדבר היא, שהטכנולוגיה כיום מאפשרת זיהוי ועיבוד נתונים מהיר, והעברה יעילה ומדויקת של המידע בין תג הקרבה או הכרטיס החכם לקורא הכרטיסים.

במידה ומדובר במערכת בקרה פחות משוכללת, כרטיסי מגע לדוגמא, בדרך כלל הם יכילו אמצעי זיהוי פיזי כמו פס מגנטי או ברקוד. אותו פס מגנטי יכול להכיל מידע, או לחילופין קוד מוצפן שמאפשר בקרת כניסה חכמה. על קורא הכרטיסים עצמו קיים התקן המותאם לקריאת הפס המגנטי, אשר יכול לאחסון ולשמור את המידע בעת העברת הכרטיס.

כיום, הטכנולוגיה מאפשרת שימוש באמצעי זיהוי ובקרת כניסה מתקדמים יותר. מלבד בקרה ביומטרית המבוססת על זיהוי תווי הפנים או טביעת האצבע הייחודית של כל אדם, קיימות מערכות מתקדמות לקריאת כרטיסים המבוססות על טכנולוגית RFID.

על גבי תגי קרבה מותקן צ’יפ חכם אשר משדר לקורא הכרטיסים גלי רדיו בטווחים משתנים (כך גם טווח הקריאה והפעולה של מכשירים אלו גדול מאוד ומאפשר נוחות מקסימלית למשתמש).

גלי הרדיו מעבירים את המידע הדרוש שנקלט בקורא הכרטיסים בצורה יעילה ומהירה הרבה יותר.

 

עסקים מצליחים יותר בעזרת קורא כרטיסים

מלבד חיווי יעיל ואוטומטי של תהליכי רישום, דיווח שעות עבודה, זמני כניסה-יציאה ועוד, הקורא האוטומטי מסייע גם בתהליכים חשובים נוספים. בין היתר, מאפשרים קוראי הכרטיסים לבצע סלקציה ומידור במקומות עבודה בהם קיים מידע רגיש שלא צריך להיות חשוף לכלל עובדי החברה.

כמו כן, תכנון נכון של מערכות בקרת הכניסה מאפשר התייעלות של הארגון ושל העבודה. שימוש באמצעי זיהוי מתקדמים דוגמת תגי קירבה או כרטיסי זיהוי חכמים וקומפקטיים מקלים על העובד בצורה משמעותית והופכים את חייהם לנוחים הרבה יותר.

זרימת המידע נעשית בצורה מאורגנת ומדויקת ללא כל שימוש בכוח אדם. היתרונות של השימוש בקוראי כרטיסים או קוראי ברקודים ברורה לחלוטין: זיהוי מהיר ויעיל של משטחי עבודה, זיהוי מהיר של העובד, דיווח זמני עבודה במינימום משאבים וזמן, התייעלות בתהליכי ייצור שונים, ניהול מלאי או זמני עבודה בצורה מדויקת וכן הלאה.

לסיכום, כאשר רוכשים אמצעי בקרת כניסה או קוראי כרטיסים מומלץ כמובן לשקול את כל הצרכים של החברה, לרבות צרכי המיגון, האבטחה, כמות העובדים וכן הלאה, וכמובן גם את כל הפתרונות הקיימים בשוק.

סגירת תפריט
Call Now Button